UVODNI KURS u MAKRAME TEHNIKU

U toku maja i juna, u formi dvodnevnih radionica, Kod Studio vam nudi kreativnu avanturu i nove hobi veštine oličene u makrame tehnici putem kojih ćete naučiti osnove tehničke čvoričanja, koja osim dekorativne funkcije je pravi vodič do unutrašnjeg mira i sklada, koje posvećeni praktikanti ovih veština, poput pravoslavnih ili hinduističkih monaha uspevaju da dosegnu pletući brojanice ili šambala narukvice. Osim dekorativne i relaks funkcije, ova tehnika ima efekat i na fiziloško zdravlje pojedinca, jer pospešuje motoriku šaka, ali i rad leve i desne hemisfere, budući da angažuje obe ruke ravnopravno.

Na uvodnom kursu makramea, imaćete mogućnost da naučite osnove čvoričanja tj. macramé tehnike kojom vezujete raznovrsne niti, pamučne, voskirane, kožne, kako biste ovladali jednostavnim čvorovima od kojih ćete biti u mogućnosti da napravite šambala narukvice, ogrlicu, nanogicu, kaiš ili pletiva za dekoraciju kose. U uvodnom teoretskom delu ćete saznati zašto i kako se pletu (čvoričaju) monaške brojanice, koje vrste macramé čvorova su se održale kroz nekoliko stotina godina dugu tradiciju, kako da napravite klizeći čvor za vašu ogrlicu ili narukvicu i još dosta toga … Koristićete perle, dugmiće, školjke , metalne ili plastične delove, kanape. Po vašoj želji možete poneti svoj asesoar od kuće koji želite da uključite u svoje nove kreacije.

Ukoliko ste u mogućnosti da za sebe odvojite dva puta po 3h, ili ako imate dete na uzrastu od 7 do 13 god., sa kojim biste hteli da se kreativno družite (a kurs je besplatan za vaše dete, ukoliko pohađate kurs), onda je Kurs Čvoričanja, tj. Kurs Uvod u Makrame tehniku pravo mesto za vas, sa kojeg ćete otići opušteni i zadovoljni zbog efekta koje pruža ova tehnika, kao i zbog rezultata koje ćete poneti sa sobom. Uvod u ovu divnu tehniku, predavaće vam naša divna Nada.

Kurs obuke osnove macramé tehnike – Čvoričanje vodi članica Udruženja građana KOD, Nada Nikolić, dizajner ambalaže u invalidskoj penziji, kojoj je ova tehnika nakon imobilizacije zbog autoimune bolesti koja napada zglobove (multipleks slekroza), pomogla da povrati vitalnost šaka i zglobova, kao i da joj povrati nadu da je moguće kontrolisati nedragu sudbinu, svojim rukama. O svom iskustvu Nada će moći usmeno da vam priča u toku trajanja radionica.

Ukoliko želite da više saznate o istorijatu ove tehnike i njenom dejstvu na ljudski organizam, pogledajte ovaj link!

U toku maja i juna 2012 . će biti odrzano po dve radionice Čvoričanja u trajanju od po 3h, mesto odvijanja programa: Kuća Đure Jakšić. Cena kursa je 2500, 00 din.

Prvi termin je 19. i 20. maj. je otkazan zbog izbora za Predsednika. Naredni termin će biti kad se formira grupa. Možete da se informišete ili prijavite putem tel. 060.0227.180, ili na mail: grupakod@gmail.com

all copyrights reserved by CODE (UG KOD) 2012.

Najstrože je kažnjivo kopirati delove teksta i fotografije i koristiti sadržaj u komercijalne svrhe!

Advertisements

About KOD

Udruženje građana KOD je društveni servis koji inicira, podstiče, stvara, organizuje, koordinira, podržava i sprovodi sve akcije koje doprinose formiranju stabilnog i pravednog društva koje obuhvata ugrožene grupe, osobe u nepovoljnom društvenom položaju, kao i osobe sa invaliditetom, posebno mlade i žene bez stalnog zaposlenja. KOD organizuje neformalno obrazovanje dece i mladih na polju umetnosti i zanatstva i ima svoj galerijski program. Galerija ALT je program KOD-a koja promoviše društvenu i kulturnu kritiku kroz savremene umetničke prakse i dizajn, godišnje nagrade studenata likovnih umetnosti, uključujući i bazare rukotvorina. Association of citizens CODE a social service that initiates, stimulates, creates, organizes, coordinates, supports and implements all actions that contribute to the formation of a stable and just society which includes vulnerable groups, people in disadvantaged social position, and persons with disabilities, especially youth and women without permanent employment. CODE organizes non formal art&craft education of kids and youth and has its gallery programs. Gallery ALT is a program of CODE which promotes social and cultural critiques through contemporary art practices and design, annual awards of visual art students, inclusive handy craft bazaars.

One comment

  1. Pingback: Centar za razvoj neprofitnog sektora » Neformalnom edukacijom do kvalitetnijeg života

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: