KURS – NAKIT OD POLIMERSKE GLINE

 NAKIT OD POLIMERSKE GLINE + Osnovni kurs izrade nakita

PRIJAVLJIVANJE U TOKU!

Udruženje građana KOD, nakon nekoliko uspešnih radionica održanih za mlade u period od 2008-2012. God., počeo je da organizuje kurseve za građanstvo, stručnog usavršavanja u pojedinim dekorativnim tehnikama, poput nakita, dekupaž tehnike, ručnih radova. Po prvi put, u aprilu i maju 2013. Organizovaćemo kurseve za izradu nakita u polimerskoj glini. Svi polaznici koji nemaju predznanja iz rukovanja alatima za pravljenje nakita, imaju mogućnost da u prethodno prođu kratak kurs izrade nakita,na kojem će naučiti osnove rukovanja alatima, povezivanje delova za nakit, kako bi uspešno proizveli svoje unikatne rukotvorine u polimerskoj glini.

Termin za ovaj Osnovni kurs izrade nakitasubota, 13. april 2013. od 11 do 14h, svaki sledeci termin se može zakazati!

mindjuse, osnovni kurs nakita, kod studio, 2012,foto gabriela vasic

Predavač Osnovnog kursa izrade nakita: Zorica Matković, dizajnerka nakita

Predavač Nakit od polimerske gline: Gordana Zurković, diplomirani slikar i dizajnerka nakita

Termini za kurs Polimerske gline, biće vikendom, u termin, u po dogovoru sa polaznicima kursa. 

Svi materijali i alati su obezbeđeni. Sve što polaznici izrade, nose kući.

Šta vas očekuje na kursevima Nakit od polimerske gline?

Prvi kurs – Oblikovanje

Na prvom kursu Polimerske gline, inspirisani prolećem, priredili smo vam obuku na kojoj ćete savladati vajanje cveta kale. Uportebom sledećih boje:bela,žuta,crvena i tamno-zelena, naučićete na primeru kale da oblikujete latice, tučak, listove cveta, i sve to da povežete. Tom prilikom ovladaćete tehnikom oblikovanja u materijalu polimerske gline (ili beolina), što će vam omogućiti da od odabranih boja, prostim spajanjem i uklapanjem oblika, spajate detalje koje ćete izraditi u željenom obliku i od izvajanih oblika, kreirati svoj unikatni broš, minđuše, ogrlicu, prsten.

polimerska glina, oblikovanje, prvi kurs, kod stuido 2013, gordana zurkovic

 

Primer izrađene, nepečene kale, detalj cvetova sa listovima.

Ovako pripremljena polimerska glina se odlaže na ravnu površinu, na kojoj se neće zalepiti, i pošto se izrade i ostali elementi (da se popuni pleh), prelazi se na pečenje ili kuvanje. Jeftinija varijanta za vajanje i oblikovanje nakita, umesto polimerske gline je domaći proizvod, beolin. Ako imate osetljivu kožu, možete koristiti hiruške rukavice.

kurs polimerske gline 1, ogrlica, kod studio 2013, gordana zurkovic

Primer završene ogrlice od više detalja prolećne kale sa listovima.

Drugi kurs – Nijansiranje

Na drugom kursu bavićemo se izradom nijansiranih latica. Boje koje smo odabrali se nijansiraju tako da se pri uklapanjem spaja 3 ili više boja u jednu formu. Na ovom kursu, moćićete da ovladate tehnikom nijansiranja koja će vam omogućiti da različite boje povežete i oblikujete željene oblike latica ili neke druge forme. Od isečenih komada, lakim pritiscima i savijanjem, gradite željenu formu, tako da u zavisnosti od veličine valjka koji ste kreirali, možete imati više istih površina.

Prelaze između dve boje formiraćete spajanjem odabranih boja

kurs polimerske gline 2, nijansiranje 1, kod studio 2013, gordana zurkovic  kurs polimerske gline 2, nijansiranje - valjak, kod studio 2013. gordana zurkovic

kurs polimerske gline 2, nijansiranje, latice, kod studio 2013, gordana zurkovic  primer ogrlice i brosa sa kursa polimerske gline, nijansiranje latica, kod studio 2013, gordana zurkovic

Isečene i oblikovane lattice, spojićete uz pomoć iglice u željeni oblik cveta, od kog možete kasnije napraviti svoj unikatni nakit: minđuše, privezak, broš, ogrlicu, narukvicu, rajf …

Treći kurs – KALEIDOSKOP

Na ovom kursu ćete moći da se upoznate sa jednom od tehnika koja nudi najraskošnije mogućnosti za oblikovanje vašeg nakita, u skladu sa vašom maštovitošću. Kaleidoskop tehnikom ćete upotpuniti svoja saznanja iz oblasti polimerska gline, i moćićete da radite najrazličitije strukture raznobojnih površina i oblika. Uklapanjem izvaljanih formi i njihovim kombinovanjem, naučićete da unapred predviđate željenu šaru, koja će posle postati noseći deo kompozicije od koje ćete praviti svoj nakit. Raznolike mogućnosti izrade dezena u ovoj tenici, su i razlog njene široke primene u dizajnu nakita.

Treci kurs polimerske gline - kaleidoskop1, kod studio 2013, gordana zurkovic

 

Prizmasta forma od koje se prave trouglovi

polimerska glina kurs kaleidoskop, kvadrat, kod studio 2013, gordana zurkovic

Spajanjem trouglova se formira kvadrat. Spajanjem kvadrata, nastaje „kaleidoskop“.

kurs polimerske gline 3, kaleidoskop tehnika, mindjuse, kod studio 2013, gordana zurkovic Primer minđuša u obliku kaleidoskopa u kugli.

Od ove forme, daljim oblikovanjem, mogu se izrađivati elementi za nakit od kojih ćete praviti svoje minđuše, narukvice, ogrlice, priveske, broševe, šnale …

primer narukvice, kurs polimerske gline, kod stuido, 2013, gordana zurkovic Primer narukvice od pravougaonih perli u tehnici kaleidoskopa.

Treci kurs polimerske gline, ogrlica u tehnici kaleidoskop, kod studio, 2013, gordana zurkovic  polimerska glina, kurs kaleidoskop, ogrlica, kod studio 2013, gordana zurkovic Primer ogrlice u tehnici kaleidoskop.

Cena kurseva:

Ukoliko ste polaznik kursa Nakit od polimerske gline, koji se sastoji od 3 nivoa, cena Osnovni kurs izrade nakita je 2200,00 din. Ukoliko želite da pohađate samo ovaj kurs, bez nastavka na kursu Nakit od polimerske gline, cena ovog kursa je 2500,00. din.

PROMOTIVNA CENA  3 kursa Polimerske gline, od 5 termina i 3 nivoa je 5000,00 din. MESTO ODRŽAVANJA KURSEVA:

Mesta održavanja su: Vlajkovićeva 30, Galerija ALT i u slučaju većeg broja upisanih, alternativni prostori u centru grada Beograda.

PRIJAVLJIVANJE:

Da biste se prijavili na kurs, neophodno je da navedete koji vas kurs interesuje, koji bi vam termini najviše odgovarali, da ostavite svoje podatke (ime, prezime, br. tel.) i mi ćemo vam se blagovremeno javiti. Ukoliko dovodite dete, neophodno je da navedete i to u vašoj prijavi, kako bismo znali koliki je tačan broj polaznika.

NAPOMENA:

Udruženje građana KOD, Beograd, od 2008. god. organizuje programe neformalne edukacije za mlade, a od 2012. za građane. Naše udruženje nudi mogućnost i plasmana vaših proizvoda, putem prodaja na bazarima rukotvorina, u radnjama, na internetu, …

Programi se sprovode uz stručan nadzor magistra slikarstva i autora programa, Gabriele Vasić.

Naši predavači su nezaposlena lica, te svaki vaš klik na LIKE dugme ka vašim društvenim mrežama, znači bolju vidljivost naših napora da učinimo inkluziju kreativnih lica mogućom. HVALA na solidarnosti!

Predavači neformalnih edukativnih progama su članice UG Kod. Više o misiji i referencama UG KODvideti ovde!

***

KEKS studio je specijalizovan edukativni program inkluzivne prirode, koji doprinosi društvenoj i ekonomskoj inkluziji svojih članova-ca (iz redova ugroženih grupa), a i svojevrsna je podršku mladima i nezaposlenima u potrazi za alternativnim izvorima prihoda.

Edukativni i dizajn programi UG KOD su dizajnirani tako da doprinose revitalizaciji tradicionalnih dekorativnih tehnika koje postaju alati u savremenom dizajnu ličnih dekorativnih predmeta ili dekoraciji doma.

all copyrights reserved by CODE (UG KOD) 2012.

Najstrože je kažnjivo kopirati delove teksta i fotografije i koristiti sadržaj u komercijalne svrhe!

Advertisements

About KOD

Udruženje građana KOD je društveni servis koji inicira, podstiče, stvara, organizuje, koordinira, podržava i sprovodi sve akcije koje doprinose formiranju stabilnog i pravednog društva koje obuhvata ugrožene grupe, osobe u nepovoljnom društvenom položaju, kao i osobe sa invaliditetom, posebno mlade i žene bez stalnog zaposlenja. KOD organizuje neformalno obrazovanje dece i mladih na polju umetnosti i zanatstva i ima svoj galerijski program. Galerija ALT je program KOD-a koja promoviše društvenu i kulturnu kritiku kroz savremene umetničke prakse i dizajn, godišnje nagrade studenata likovnih umetnosti, uključujući i bazare rukotvorina. Association of citizens CODE a social service that initiates, stimulates, creates, organizes, coordinates, supports and implements all actions that contribute to the formation of a stable and just society which includes vulnerable groups, people in disadvantaged social position, and persons with disabilities, especially youth and women without permanent employment. CODE organizes non formal art&craft education of kids and youth and has its gallery programs. Gallery ALT is a program of CODE which promotes social and cultural critiques through contemporary art practices and design, annual awards of visual art students, inclusive handy craft bazaars.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: