DESIGN STUDIO

Design Studio obuhvata višemesečne kurseve u oblasti modnog i grafičkog dizajna

Dizajn Studio kursevi su namenjeni pre svega kandidatima koji pretenduju da se profesionalno usavršavaju u oblasti dizajna, bez obzira da li imaju ambiciju da upišu ili studiraju neku visoku ili višu umetničku školu i žele da se nekom od ovih disciplina bave profesionalno.

Programi Design Studia:

Programi koje nudimo u okviru ovog studia su: 1) Modni Studio, 2) Grafički Studio

Naši programi su tako kreirani da polaznike osposobljavaju da samostalno izrade modne skice i crteže u materijalu, da kreativno pristupe rešavanju modnih zadataka, da stvaraju nove modne koncepte, događaje i proizvoda, a ciljevi programa su: potsticanje kreativnosti, inventivnosti i timskog rada.

  • 1) Modni Studio – Kurs Modnog dizajna – ovaj program ima tri nivoa i u zavisnosti od potreba polaznika, može se pohađati kroz posebne programske oblasti, ili kao celina. Podeljeni su na: osnovni nivo – Modni crtež, srednji nivo – Modni dizajn i izrada modela, i viši nivo – Modni performans. Polaznici mogu pohađati jedan ili sva tri kursa, u zavisnosti od svog predznanja i potreba.
  • Modni crtež – osnove modnog dizajna, izrada modnih crteža i skica, istorijski kostim, skice za modne kreacije u materijalu, materijalizacija tekstila; trajanje kursa 3 meseca
  • Kreativni modni koncept  – istraživanje modne inspiracije, re-design, re-make, izrada autorskih modnih skica u materijalu, izrada autorskog modnog portfolija, istorija odevanja i potkultura – gostujuća predavanja, krojenje modela prema modnoj skici, šivenje osnovnih modela
  • Modni performans – izrada modnog koncepta u kojem učestvuju svi polaznici kursa, izrada skica i modnih proizvoda, produkcija foto materijala, koncept i realizacija kolektivne modne revije, individualne konsultacije za razvoj uspešnog modnog biznisa.
Predavači:
Vladimir Vulikić, modni dizajner – predmet Modni crtež i Miro Mišljen, Gabriela Vasić – kursevi: Kreativni modni koncept i Modni performans

Trajanje programa je 4 meseca i odvija se u Ustanovi kulture Parobrod.

Za aktuelne programe, pogledajte info na sajtu: UMETNICKI TRENING

Ilustracija: Miro Mišljen, zahvalnošću autora

2)  Graphic Studio – Grafički dizajn (osnovni nivo), Grafička kultura za mlade umetnike od 17 do 30 god.

Grafički dizajn je nerazdvojan partner svih društvenih zbivanja i jedan od glavnih generatora kreativnog sektora. Ne postoji nijedna publikacija, nijedna manifestacija, ni jedna firma, kojoj ne treba grafički dizajn! To je upravo ono što je ovu struku učinilo vrlo privlačnom velikom broju mladih ljudi koji su se odlučili da se upute u grafičku avanturu. Ono što je u ovom izazovu najteže, je biti autorski prepoznatljiv, a to je upravo ono što vam nudi ovaj naš Design studio.

Program je namenjen mladima koji žele da se profesionalno bave grafičkim dizajnom, kako bi postali konkurentni kandidati za upis na umetničke škole i fakultete ili žele da se samostalno bave grafičkim dizajnom.

Znanje stečeno na kursu će doprineti samostalnosti u izradi grafičkih materijala, kao i efektnom i jednostavnom pristupu i dizajnerskom izrazu koji je danas sve zastupljeniji.

Program ima dva nivoa: Početni – Kurs pripreme za upis smera Grafički dizajn na nekom od umetničkih fakulteta ili viših škola, kao i Napredni – Grafička kultura namenjen mladih grafičkim dizajnerima od 17 do 30 godina, koji žele da postanu vodeći profesionalci u ovoj oblasti. Kursevi su dizajnirani tako da polaznike uvode u oblast promišljanja grafičkog dizajna i pratećih medija na lak, zanimljiv i kreativan način sa osvrtom na istoriju grafičke umetnosti i plakata, uz puno podsticaja za individualno stvaralaštvo uz podršku eminentnih stručnjaka i gostujućih predavača iz oblasti grafičkog dizajna i biznisa.

Ovaj edukativni programi su koncipirani tako da kroz kreativnu igru i eksperiment doprinoe razvoju stvaralačke slobode i inventivnosti, a izradom grafičkih zadataka, polaznici su potstaknuti da istraže svoje kreativne potencijale i da artikulišu svoj jedinstveni dizajnerski potpis.

Oblasti koje će se obrađivati: grafički jezik i simboli, vizuelne komunikacije, fontovi, a izrađivaće se rešenja za logo, plakat, knjigu, vizit karte, flajere, suvenire … Ako želite da upišete kurs Grafičke kulture u okviru projekta UMETNIČKI TRENING 2015, za više informacija o programu, vidite OVDE!

Predavač: Sanja Jovović, grafički dizajner i likovni umetnik.

Mentor: Gabriela Vasić, magistar slikarstva, stručnjak za neformalnu edukaciju mladih

Ilustracija: Marko Matić, grafički dizajner

All copyright reserved by CODE Association (UG KOD) 2012/15

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s