KO SMO MI

Udruženje građana KOD je društveni servis koji od 2008. organizuje kreativne radionice, kurseve, seminare i treninge u sferi javnog prostora, dizajna, starih zanata, savremene umetnosti, društvenog i ekološkog aktivizma. Naši projekti su okrenuti razvoju kreativnog sektora, društvene i ekološke svesti, te profesionalnom i ekonomskom osnaživanja mladih i drugih grupa.

Do sada smo uz podršku lokalne samouprave i Sekretarijata za sport i omladinu organizovali 15 projekata  (oko 200 radionica) na kojima je učestvovalo preko 600 dece i mladih na uzrastu od 12 do 30 god., na nekoliko opština u Beogradu. Više o našim rezultatima, vidite ovde!

O prethodno realizovanim programima u oblasti kreativnog dizajna namenjenog mladima, pogledajte sl. link: http://kreativandizajn.wordpress.com/, ili u oblasti animacije http://programizamlade.wordpress.com/

Kroz projekte koje realizujemo, ostvarili smo partnerstva sa sl. ustanovama i organizacijama:

Od osnivanja do danas ostvarili smo brojna partnerstva sa lokalnom samoupravom, organizacijama civilnog društva, kreativnim pojedincima, kancelarijama za mlade, kulturnim i obrazovnim institucijama, firmama, kao što su: Sekretarijat za sport i omladinu, Sekretarijat za dečju zaštitu i obrazovanje, Ministarstvo kulture i informisanja, Opština Zvezdara, Opština Palilula, Opština Stari Grad, Centar za kulturu Rakovica, Dečji kulturni centar, Pedagoška ustanova „Dečji dani“, Centar za kulturu Čukarica, Kancelarija za mlade Čukarica, Centar za kulturu Barajevo, MZ Glumčevo brdo, Kulturni centar Reks, Kuća Đure Jakšića. Festival Mikser, Botanička Bašta Jevremovac, Klub Fili, Klub Ulični Hodač, Magacin u Kraljevića Marka, UK Parobrod, Osnovna Škola “Dragan Kovačević”, Mikser House, Mikser Festival, Ustanova kulture Palilula, Erste Banka a brojni su i mediji koji nas podržavaju.

Osnivač i “spiritus movens” svih akcija Udruženja građana KOD i K.E.K.S. Studia je Gabriela Vasić, magistar slikarstva, nezavisna kulturna radnica, iskusni umetnički edukator i kustos. Više o Gabrieli Vasić, vidi ovde!

Predavači u K.E.K.S. Studiu su istaknuti umetnici, zanatlije, majstorke starih zanata, koje nezavisno i uspešno deluju na tržištu rukotvorina.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s