VISUAL STUDIO

  Marko Lulić, 50. Oktobarski salon, fotografija: Gabriela Vasić

Vizuelni studio ima nekoliko programskih sadržaja koji su nemanjeni različitim kategorijama polaznika, u zavisnosti od njihovih afiniteta i prethodnog nivoa edukacije. U tom smislu, polaznici mogu da odaberu “hobi” ili “profi” kurseve, a program se odvija u manjim grupama do 10 polaznika, u centru Beograda.

Stručna priprema za upis na umetničke fakultete i više likovne i primenjene škole:

Kurs profesionalnog usavšavanja za mlade koji konkurišu na umetničke škole i fakultete odvija se po isprobanim metodama predavača, polaznici će na neformalan način da u najkraćem roku usvoje osnove likovnog jezika i moći će da se upuste u likovnu avanturu koja će postati sastavni deo njihovog istraživačkog umetničkog rada, bez obzira da li se radi o tome da žele da se tehnički usavršavaju u određenoj oblasti (klasično slikarstvo, crtež, portret, večernji akt), ili žele da eksperimentišu u materijalu i razvijaju svoju likovnu poetiku i autorski rukopis, ili pak žele da se bave konceptualnom umetnošću i razvijaju svoje kritičke stavove i umetnički izraz. Časovi su praćeni svakodnevnim stručnim konsultacijama, a studenti će biti ohrabreni da u formi javne debate diskutuju o svom i tuđem radu i rezultatima. Cilj ovog programa je razvoj elemenata likovnog jezika, podsticanje kritičkog mišljenja i ličnog umetničkog izraza kod kandidata za fakultet, budućih umetnika. Deo neformalne edukacije koji  se odnosi na “umetnički život” gde se polaznici upoznaju sa umetničkim sistemom, programom galerija, javnim konkursima, kustoskim praksama, osmišljavanjem svoje pojedinačne ili grupne prezentacije, statusom samotalnih umetnika i drugim relevantnim stvarima koje se tiču vizelne umetnosti.

Elementi likovnog  jezika kroz istraživanje: forme i prostora, linije, svetlosti i kompozicje, kopije klasika slikarstva i motiva po izboru polaznika, mrtva priroda (rad sa modelom, kroki, studija, slika, mali crteži), istraživanje ljudskog lica i figure (rad sa modelom, kroki, studija, mali crteži), linearni, konstruktivni ili narativni crtež, rad u eksterijeru (pejsaž, arhitektura, životinja, figure), slikarska avantura kroz istraživanje u različitim materijalima i slikarskim tehnikama (olovka, ugalj, kolaž, tuš i pero, tempera, akril, akvarel, pastel…);

Uslovi i termini: Program se odvija 2 do 4 puta nedeljno u prostoru Galerije ALT, cena kursa je od 80 do 120 EUR, u dinarskoj vrednosti. Cena zavisi od broja časova i toga da li polaznik osim osnovnog kursa od 2 termina želi i dodatni kurs iz odabrane specijalističke oblasti (npr. crtanje i slikanje + grafički dizajn ili modni dizajn, ilustraciju …

Nakon završene obuke biće izrađena mapa sa radovima za konkurs na fakultete za svakog studenta* i biće priređena grupna izložba odabranih radova u dogovorenom izložbenom prostoru ili u prostoru Ateljea, Galerija ALT, Vlajkovićeva 30, Beograd.

Kurs vodi: Gabriela Vasić, magistar slikarstva sa gostima predavačima.

VIZUELNA UMETNOST – za profesionalne mlade umetnike od 17 do 30 godina:

Rad na ličnom vizuelnom izražavanju i temama i motivima polaznika kursa.  Zadaci i konsultacije. Izrada portfolia za buduće umetnike (online i ofline prezentacije), umetnička izjava, umetnička biografija, projektni menadžment. Rad na ličnom umetničkom iskazu (artist statement).* Ovaj program je moguće organizovati i online, a namenjen je učenicima umetničkih škola, studentima likovnih i primenjenih umetnosti, obrazovanim pojedincima koje interesuje društvena kritika u vizuelnoj formi, istraživanje novih medija, umetnosti u javnom prostoru, performans, fotografija, video itd.

  • Program je sufinansiran od strane Sekretarijata za sport i omladinu i Sekretarijata za kulturu
  • Kurs vodi: Gabriela Vasić, magistar slikarstva

Program se odvija u prostoru Ustanove kulture Parobrod, Kapetan Mišina 6a, subotom od 17 do 20h.

Kontakt i info: umetnicki.trening@gmail.com, 069/5552340, za više informacija o kursu, videti konkurs na sajtu UMETNIČKI TRENING. 

Specijalistički kursevi za hobiste:

mrtva priroda, portret, figura, klasično slikarstvo, večernji akt Trajanje kursa je prilagođeno potrebama polaznika. Nastava se odvija jednom nedeljno u trajanju od 4 školska časa, u dogovorenom terminu. Cena kursa je 50 EUR, u dinarskoj vrednosti.

  • Kurseve vode likovni stručnjaci, sa diplomom magistra ili doktora umetnosti, u prostoru Galerije ALT, Vlajkovićeva 30

Informacije i prijava za pohađanje programa: umetnicki.trening@gmail.com, 069/5552340

  • All copyright reserved by CODE Association (UG KOD) 2012/2015
Advertisements

2 comments

  1. Olja

    Postovani interesuje me cena kursa za hobiste.unapred hvala

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s